Latest News: Πιστοποίηση της Saudi Arabian Airlines κατά ISO 27001:2005 Πιστοποίηση της INTRACOM Defense Electronics για την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών Πιστοποίηση του ICE LAND Water Park στο Αραβικό Εμιράτο Ras Al Khaiman Πιστοποίηση του Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 40 νέες συνεργασίες Τεύχος 32 - Μάρτιος 2013  
   
Editorial | Τα Νέα μας | Άποψη | Κοινωνική Ευθύνη | Εκδηλώσεις | Σεμινάρια | TÜV CYPRUS | TÜV NORD | Συνεργάτες
Saudi Arabian Airlines
1η εξαμηνιαία επιθεώρηση επιτήρησης της Αεροπορικής Εταιρείας

ICE LAND Water Park
Απευθείας ανάθεση επιθεώρησης από την Υπηρεσία Επενδύσεων & Ανάπτυξης της Κυβέρνησης του Αραβικού Εμιράτου Ras Al Khaiman

Πρώτη Παγκόσμια Πιστοποίηση για το σταμναγκάθι με βάση
το πρωτόκολλο GLOBALG.A.P v4
  Μας Άρεσε
www.tuvhellas.gr
 
 
 
 

Σε τι βαθμό έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τον τομέα της πιστοποίησης;

Άρθρο του Διευθυντή Agrisystems της TÜV HELLAS κ. Γεώργιου Κράββα.

Η οικονομική συγκυρία σίγουρα έχει εμφανιστεί και στον κλάδο της πιστοποίησης. Η συνεχής συρρίκνωση των προσφερόμενων τιμών όπως και η αύξηση των επισφαλών πελατών δημιουργούν προβλήματα βιωσιμότητας για πολλούς Φορείς Πιστοποίησης.

Το 2012 ήταν μία χρονιά βαθειάς ανησυχίας για όλους τους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας αλλά και μίας χώρας η οποία είναι σε ύφεση για τα τελευταία 5 έτη. Ο πρωτογενής τομέας με έμφαση στα εξαγώγιμα προϊόντα αποτελούν ένα από τους πυλώνες  ανάκαμψης και συνεπώς όλοι οι κλάδοι που έχουν έμμεση ή άμεση σχέση θα ακολουθήσουν την ανάλογη πορεία. Το κομμάτι των υπηρεσιών και
κατ’ επέκταση της πιστοποίησης είναι μέρος αυτού του κλάδου και από ότι φαίνεται και ελπίζουμε θα έχει την σχετική θετική ώθηση.

Για εμάς τώρα είναι η στιγμή της διαφοροποίησης. Βασικός στόχος της στρατηγικής και φιλοσοφίας λειτουργίας μας παραμένει η υποστήριξη της Ποιότητας της Ελληνικής παραγωγής μέσω της πιστοποίησης, με τελικό σκοπό την  προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προϊόν. Διατήρηση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών με οποιοδήποτε κόστος. Συνεχή ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών που έχουν οι πελάτες μας. Διάνοιξη νέων αγορών εντός και εκτός των πυλών της χώρας μας.

Με ποιους τρόπους μπορεί να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στο χώρο;

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες μίας καινούργιας δυναμικής που αναπτύσσεται στον αγροτικό κλάδο. Νέα άτομα με φρέσκες ιδέες,  αγρότες ή μη που προχωρούν σε νέες δραστηριότητες που αφορούν καινούργια προϊόντα και τρόπους καλλιέργειας. Στόχος τους είναι το ιδιαίτερο,  το διαφορετικό. Αυτό που θα τους κάνει να διαφοροποιηθούν στον ανταγωνισμό.

Πιστεύουμε πως σε τέτοιες εποχές η πιστοποίηση χρησιμοποιείται ως  επιβεβαίωση της  Ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων. Αν θέλουμε να επιβιώσει η αγροτική παραγωγή – την οποία όλοι αναγνωρίζουμε ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας- θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε την ποιότητα των προϊόντων της εξασφαλίζοντας συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού με βασικό στόχο την είσοδό μας σε νέες αγορές. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, η πιστοποίηση είναι σχεδόν απαιτητή, καθώς οι επιτυχημένες επιχειρήσεις είναι κυρίως οι εξαγωγικές.

 

 

 
Κοπή Πίτας 2013
Η ετήσια γιορτή και συγκέντρωση του Φορέα μας. Δείτε στιγμές από την εκδήλωση

Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών
«ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»
Πιστοποιημένες Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας

Ο Λόγος στις Πιστοποιημένες Επιχειρήσεις: Συνέντευξη της Μarketing Manager της SKAG κυρίας
Πόπης Σκαγιά
BREAKING NEWS

- Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών