Latest News: Πιστοποίηση της Saudi Arabian Airlines κατά ISO 27001:2005 Πιστοποίηση της INTRACOM Defense Electronics για την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών Πιστοποίηση του ICE LAND Water Park στο Αραβικό Εμιράτο Ras Al Khaiman Πιστοποίηση του Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 40 νέες συνεργασίες Τεύχος 32 - Μάρτιος 2013  
   
Editorial | Τα Νέα μας | Άποψη | Κοινωνική Ευθύνη | Εκδηλώσεις | Σεμινάρια | TÜV CYPRUS | TÜV NORD | Συνεργάτες
Saudi Arabian Airlines
1η εξαμηνιαία επιθεώρηση επιτήρησης της Αεροπορικής Εταιρείας

ICE LAND Water Park
Απευθείας ανάθεση επιθεώρησης από την Υπηρεσία Επενδύσεων & Ανάπτυξης της Κυβέρνησης του Αραβικού Εμιράτου Ras Al Khaiman

Πρώτη Παγκόσμια Πιστοποίηση για το σταμναγκάθι με βάση
το πρωτόκολλο GLOBALG.A.P v4
  Μας Άρεσε
www.tuvhellas.gr
 
 
 
 
Πρώτη Παγκόσμια Πιστοποίηση για το σταμναγκάθι με βάση το πρωτόκολλο GLOBALG.A.P v4
Ο Ελληνικός Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση για την καλλιέργεια σταμναγκαθιού (spiny chicory) με βάση το πρωτόκολλο GLOBALG.A.P. v4. για την εταιρεία καλλιέργειας CRETAN GAIA, η οποία
βρίσκεται ήδη σε διαδικασία πιστοποίησης και για τη βιολογική του παραγωγή, επίσης από την TÜV HELLAS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φορέας TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, επεδίωξε και κατάφερε μέσω συστηματικών και μεθοδευμένων ενεργειών να εντάξει στη
παγκόσμια βάση του GLOBALG.A.P. την καλλιέργεια σταμναγκάθι ώστε να είναι πιστοποιήσιμη με βάση το ανωτέρω διεθνές πρωτόκολλο. Με αυτόν τον τρόπο η TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, πετυχαίνει τη διεθνή αναγνώριση της συγκεκριμένης καλλιέργειας και υποστηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες των Ελλήνων καλλιεργητών για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και εξαγωγή τους στις διεθνείς αγορές.

Το GLOBALG.A.P. αποτελεί κοινή προσπάθεια επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού λιανεμπορίου τροφίμων και αγροτικών προϊόντων Euro Retail Produce Working Group (EUREP) με στόχο τη θέσπιση κανόνων κοινής αποδοχής και την ανάπτυξη πλαισίου Ορθής Αγροτικής Πρακτικής. Η έκδοση του GLOBALGAP IFA καλύπτει όλη την αγροτική διαχείριση κάτω από ένα νέο διευρυμένο πρίσμα αξιολόγησης,
στοχεύοντας στην ανάπτυξη πλαισίου Ορθής Αγροτικής Πρακτικής (G.A.P.), τη συνεχή
βελτίωση και κατανόηση της ορθής πρακτικής και την ανοιχτή επικοινωνία καταναλωτών και παραγωγικών κλάδων συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών και των εξαγωγέων - εισαγωγέων.
Ενημερωτικό Υλικό για τις εταιρείες
CRETAN GAIA
Η CRETAN GAIA είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία παραγωγής και διάθεσης σταμναγκαθιού στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, διαθέτοντας μονάδα με τελευταίας τεχνολογίας θερμοκήπιο αλλά και μεγάλες εκτάσεις με υπαίθριες καλλιέργειες. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σταμναγκαθιού στην Ελλάδα με παραγωγή που ξεπερνάει τους 2 τόνους ημερησίως. Συνδυάζοντας την παράδοση με την επιστήμη και την καινοτομία,
η CRETAN GAIA, σεβόμενη πάντα την άγρια χλωρίδα του τόπου, συλλέγει άγριο
αυθεντικό σπόρο από τα ορεινά της Κρήτης και στη συνέχεια τον καλλιεργεί στα κτήματά της.

Το σταμναγκάθι
Αυτοφυές απαντάται στα χιονισμένα δύσβατα μέρη των ορεινών όγκων της Κρήτης αλλά και σε απόκρημνες ακρογιαλιές του νησιού. Το σταμναγκάθι είναι ένα άγριο χόρτο της Κρήτης, με οδοντωτά φύλλα, τα οποία περιέχουν μία γλυκόπικρη  ουσία, η οποία προσδίδει στο φυτό σημαντικές ιδιότητες. Είναι γνωστό από την
αρχαιότητα για τις αντιρευματικές και αντισηπτικές του ιδιότητες και μέχρι σήμερα
αποτελεί ένα από τα κρυμμένα μυστικά των Κρητικών για ευζωία και μακροζωία. Το σταμναγκάθι είναι  πλούσιο σε βιταμίνες  E και C, Ωμέγα-3 λιπαρά και σε λινολεικό οξύ, το απαραίτητο λιπαρό που διώχνει το λίπος που συσσωρεύεται στις αρτηρίες. Επίσης έχει υψηλή  συγκέντρωση σε ασβέστιο και σίδηρο.
Συνταγές
Ζεστή σαλάτα με σταμναγκάθι και σάλτσα κατίκι
Συνταγή για: 6 μερίδες

Υλικά

  • Σταμναγκάθι 1000γρ.
  • Κρεμμύδι 1 τεμ.
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • 250 γρ. κατίκι
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 4 κ.σ.
  • Αλάτι χοντρό, φρέσκο πιπέρι
 

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το σταμναγκάθι αλλά χωρίς να αφαιρέσουμε τη ρίζα του.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε αρκετό αλάτι και το σταμναγκάθι, το βράζουμε για περίπου 12-15 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε σε τηγάνι με λάδι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γίνει διάφανο και προσθέτουμε το σταμναγκάθι.
  4. Σοτάρουμε το σταμναγκάθι για 5-6 λεπτά και συγχρόνως ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κατίκι με το γιαούρτι. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ενώ είναι ακόμα ζεστό προσθέτουμε την σάλτσα και το πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

 
 
 
 
 
 
 
Κοπή Πίτας 2013
Η ετήσια γιορτή και συγκέντρωση του Φορέα μας. Δείτε στιγμές από την εκδήλωση

Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών
«ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»
Πιστοποιημένες Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας

Ο Λόγος στις Πιστοποιημένες Επιχειρήσεις: Συνέντευξη της Μarketing Manager της SKAG κυρίας
Πόπης Σκαγιά
BREAKING NEWS

- Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών