Τεύχος 34 - Σεπτέμβριος 2013  
   
Editorial | Τα Νέα μας | Άποψη | Κοινωνική Ευθύνη | Εκδηλώσεις | Σεμινάρια | TÜV CYPRUS | TÜV NORD | Συνεργάτες | Μας Άρεσε
Πιστοποίηση Τεχνικών Επαγγελμάτων, για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Πιστοποίηση Ποιότητας
για τα προϊόντα
Navarino Icons
Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Διπλή πιστοποίηση Ποιότητας
Η TÜV CYPRUS, πρώτος φορέας στην Κύπρο που αποκτά διαπίστευση SOLAR KEYMARK
www.tuvhellas.gr
 
 
 
 
 
 
Επιστροφή με σημαντικούς στόχους

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Καθώς το καλοκαίρι τελείωσε και όλοι πλέον έχουμε επιστρέψει στα πόστα μας είναι πάλι όπως κάθε Σεπτέμβρη ο κατάλληλος χρόνος έχοντας γεμίσει (ελπίζω όλοι) τις μπαταρίες να σχεδιάσουμε τις επόμενες ενέργειες μας σε όλα τα επίπεδα (οικογενειακό, προσωπικό και φυσικά επαγγελματικό). Ένα είναι όμως σίγουρο: το οικονομικό περιβάλλον δεν βοηθάει καθώς η αγορά έχει στερέψει απο ρευστότητα και οι πολυπόθητες επενδύσεις παραμένουν ευχές ενώ η ανεργία παραμένει σταθερά η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη.

Ομως κανείς δεν πρέπει να το βάλει κάτω! Η οικονομία μπορεί να συρρικνώνεται αλλά ποτέ δεν πεθαίνει. Οι
ευκαιρίες πάντα θα υπάρχουν σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της οικονομικής ζωής.

Εμείς από την πλευρά μας και πάντα στo πλαίσιo της ανωτέρω φιλοσοφίας θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο. Πέρα απο τις καθιερωμένες μας υπηρεσίες που έχουν αναδείξει την αξιοπιστία του φορέα TÜV HELLAS όπως είναι η Πιστοποίηση Συστημάτων Ποιότητας, η Εκπαίδευση, οι Βιομηχανικές Επιθεωρήσεις, ο Τουριστικός και Αγροδιατροφικός τομέας, φέτος θα δώσουμε έμφαση σε δυο ειδικούς τομείς.

Ο πρώτος είναι η εξαγωγή Ελληνικής Τεχνογνωσίας στις αγορές του Εξωτερικού με έμφαση στις αγορές της Τουρκίας, Αιγύπτου, Λιβύης, Σαουδικής Αραβίας καθώς και των  Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χώρες οι οποίες όχι μόνο έχουν ανάγκη απο την τεχνογνωσία αυτή αλλά και που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα θετικά τους Ελληνες επιστήμονες της TÜV HELLAS. Οι κύριοι τομείς των συνεργασίων μας είναι οι Πιστοποιήσεις  Συστημάτων (ISO 22000 & ISO 27000) και οι Επιθεωρήσεις Διυληστηρίων και μονάδων παραγωγής συνδυασμένου κύκλου αλλά και  πολύ εξειδικευμένοι τομείς επιθεώρησης όπως της Ασφάλειας Μεγάλων Υδάτινων Πάρκων Ψυχαγωγίας.

Ο δεύτερος τομέας στον οποίο θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση φέτος είναι αυτός της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μέσα από το Κοινωνικό Πρόγραμμα που εφαρμόζουμε υπό την ονομασία Πράξεις Ποιότητας. Με δεδομένο λοιπόν ότι ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας και των κοινωνικών δομών δοκιμάζεται (κυρίως από έλλειψη πόρων), εμείς θα πρωτοστατήσουμε υποστηρίζοντας οικονομικά και με παροχή υπηρεσιών σε σχολεία, γηροκομεία, παιδικές κατασκηνώσεις και πολλά ιδρύματα με ιδιαίτερες ανάγκες.

Επιπλέον, με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ακόμα μία πρωτιά του Οργανισμού μας. Πρόσφατα, η TÜV HELLAS αποτέλεσε τον πρώτο Φορέα Πιστοποίησης  στην Ελλάδα που πραγματοποίησε Πιστοποίηση Προσώπων με βάση το Πρότυπο ISO 17024:2003 για την πιστοποίηση Τεχνιτών-Τεχνικών Επαγγελματιών. Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στις εσωτερικές σελίδες του newsletter μας.

Τέλος, με μεγάλη ικανοποίηση σας προτρέπω να διαβάσετε στο παρόν τεύχος (έαν δεν την έχετε ήδη διαβάσει στην εφημερίδα) τη συνέντευξη που έδωσε στο Κυριακάτικο Θέμα ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Γερμανικού TÜV NORD GROUP, Dr. Retting. Στην ολοσέλιδη συνέντευξη, μεταξύ άλλων, έδωσε έμφαση στην εμπιστοσύνη της μητρικής μας εταιρίας στην Ελληνική οικονομία αποδεικνύοντας το στην πράξη με την απόφαση να μην διανεμηθούν τα όποια κέρδη της TÜV HELLAS στους μετόχους της αλλά να επαναεπενδυθούν όλα στην Ελληνική Οικονομία.


Γεώργιος Κεχριμπάρης

Διευθύνων Σύμβουλος TÜV HELLAS          

 

 

 

 

Η TÜV HELLAS Χορηγός στην Ημερίδα του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών

Watt + Volt: Πιστοποίηση της εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

Ο Λόγος στις Πιστοποιημένες Επιχειρήσεις: Costa Navarino & Greca Icons
BREAKING NEWS

-  Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε ΒΕΠΕ και Επιχειρηματικά Πάρκα


- Προκήρυξη του Προγράμματος "Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)"

- ΦΕΚ 2062/Β/23-08-2013
Επιβολή προστίμου για τη μη επίδειξη πιστοποιητικού ελέγχου για ανυψωτικά μηχανήματα, ανά μηχάνημα έργου