header
Καλωσήλθατε στο ηλεκτρονικό περιοδικό της TÜV HELLAS Τεύχος 25 - Σεπτέμβριος 2011
Editorial | Τα Νέα μας | Άποψη | Κοινωνική Ευθύνη | Εκδηλώσεις | Σεμινάρια | Τύπος | TÜV CYPRUS | TÜV NORD
Η TÜV HELLAS στην Energy Photovoltaic
Διαδικασία Πιστοποίησης Φωτοβολταϊκών Σταθμών από την TÜV HELLAS
Μας Άρεσε
Editorial
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Βρισκόμαστε σε μία χρονική περίοδο που σημαδεύεται από ραγδαίες οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις τόσο σε επίπεδο Ευρωζώνης όσο και ανά την ελληνική επικράτεια. Η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει πρωτοφανή δεδομένα και να εξασφαλίσει την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητά της που κλυδωνίζεται από τις πιέσεις των αγορών. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτή την πραγματικά δυσμενή συγκυρία μπορεί κανείς να διακρίνει τομείς της οικονομίας που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές εξέλιξης.

Ο τομέας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) διακρίνεται μεταξύ αυτών που μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα. Μέσω των ΑΠΕ συντελείται η μετάβαση σε ένα αναπτυξιακό πρότυπο που εξασφαλίζει φιλικές μεθόδους προς το περιβάλλον και χαμηλότερο κόστος για όσους επιθυμούν να επενδύσουν σε αυτές.

Επιπλέον, ο τομέας της Ενέργειας θεωρούμε ότι μπορεί να συντελέσει στην ανάκαμψη της χώρας μας γεγονός που έχει γίνει κατανοητό και από τους πολιτικούς φορείς στην Ελλάδα. Αξίζει μόνο να αναφέρουμε ότι δύο στις τρεις επενδύσεις που εγκρίθηκαν φέτος στην Ελλάδα για να προχωρήσουν με τη διαδικασία του fast track είναι ενεργειακά έργα των εταιρειών Silcio (Κοπελούζος) και Solar Cells - Παναγάκος. Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από το έργο της TÜV HELLAS συμπεραίνουμε ότι και η επιχειρηματική κοινότητα έχει πεισθεί για τη σημαντική προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες επιθεώρησης καθώς μέσω αυτών μειώνονται μετέπειτα τυχόν έξοδα που προκύπτουν από τεχνικές παρατυπίες. Ως εκ τούτου, νοιώθουμε και εμείς ιδιαίτερη ικανοποίηση και δύναμη για να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με την τεχνογνωσία μας και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Πράσινη Ανάπτυξη.

Η TÜV HELLAS συμμετέχει δυναμικά στην ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τα τελευταία χρόνια και ήταν ο Οργανισμός που άνοιξε τον δρόμο της επιθεώρησης Φ/Β εγκαταστάσεων στην Ελλάδα οδηγούμενη από τον βασικό άξονα της φιλοσοφίας της που είναι η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας στους τομείς Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων, σε συνδυασμό με το κύρος και την αξιοπιστία που φέρει η πιστοποίηση από τον οργανισμό μας και με την εμπειρία στον ενεργειακό τομέα αποτέλεσε φυσική επιλογή για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Α.Π.Ε. στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η συνολική παραγωγική δυνατότητα των επιθεωρημένων ως σήμερα φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων από την TÜV HELLAS να ξεπερνά τα 50MW, το οποίο σε συνδυασμό με την επιθεώρηση Αιολικών Πάρκων 150 MW αποδεικνύουν την προστιθέμενη αξία που λαμβάνουν όλοι όσοι συνειδητά μας επιλέγουν.

Ο Οργανισμός μας δίνοντας πάντα δυναμικό «παρών» σε όλα τα σημαντικά γεγονότα στον χώρο της Ενέργειας συμμετέχει φέτος στην 6η Διεθνή Έκθεση ΕΝΕRGY - PHOTOVOLTAIC που πραγματοποιείται από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 02 Οκτωβρίου στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN Expo. Η TÜV HELLAS θα υποδεχθεί στελέχη της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επενδύουν, εφαρμόζουν και χρησιμοποιούν Φωτοβολταϊκά συστήματα και συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αντλώντας αισιοδοξία από την αξιέπαινη πορεία που πραγματοποιούν αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις δίνοντας ώθηση στην οικονομία, ακόμα και σε περίοδο βαθιάς ύφεσης, ευελπιστούμε ο Κλάδος της Ενέργειας από εδώ και στο εξής να συμβάλλει ακόμα περισσότερο, στην προσπάθεια ανάκαμψης που πραγματοποιεί η Ελλάδα.

Σάββας Πελτέκης
Γενικός Διευθυντής TÜV HELLAS

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών Σεμιναρίων
Ο κ. Γ. Κεχριμπάρης στη REAL NEWS: Πρωτοπόροι στην Επιθεώρηση
KNAUF – POLYKEM:
Πιστοποίηση για τη σήμανση CE των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων
BREAKING NEWS
Η Πράξη «Εναλλακτικός Τουρισμός» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (Ε.Π.Α.Ε.) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΠΑΑ - ΜΕΤΡΟ 123 Α: ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Παράταση του Προγράμματος «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» μέχρι 18/10/2011

Δημιουργία Καινοτομικών Συστάδων (clusters) Επιχειρήσεων -Ένα Ελληνικό Προϊόν, Μία Αγορά: Ο Πλανήτης