Αγαπητοί  Συνεργάτες,

 

Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε το 48ο τεύχος του Newsletter της TÜV HELLAS (TÜV NORD GROUP) το οποίο περιλαμβάνει πλούσιο υλικό με νέα και ειδήσεις που αφορούν στον Φορέα μας.

 

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλουμε για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, αναγνωριστήκαμε ως Critical Location της μητρικής εταιρείας TUV NORD GmbH για τον τεχνικό έλεγχο και την έκδοση πιστοποιητικών των σχημάτων πιστοποίησης IFS Food, IFS Logistics, IFS Brokers, BRC Fοod και FSSC 22000:2010. Παράλληλα διαπιστευτήκαμε για την Πιστοποίηση σε Χάλυβα οπλισμού σκυροδέματος, διευρύνοντας περεταίρω  το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

 

Αναλάβαμε το έργο της αναβάθμισης περισσότερων από πενήντα παιδικών χαρών στο Ηράκλειο της Κρήτης, με σκοπό τη συμμόρφωση αυτών με τις νέες προδιαγραφές και τα πρότυπα ασφαλείας, ενώ παράλληλα ολοκληρώσαμε το έργο Επιθεώρησης και Πιστοποίησης της βραβευμένης εταιρίας ελαιολάδου Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ., με έδρα τον Νομό Λακωνίας, σύμφωνα με τα  Πρότυπα AGRO 2:2008, ISO 9001:2008, ΙSO 22000:2005 και το πρωτόκολλο IFS Food για την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου.

 

Πρόσφατα απονείμαμε στην εταιρία «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕ» διαπιστευμένη πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 39001:2012, για το Σύστημα Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας της εταιρίας, μετά τη διενέργεια των απαιτούμενων επιθεωρήσεων.

 

Διατηρούμε την έντονη δραστηριότητα του Φορέα μας στην Ιορδανία, το Κατάρ, το Ομάν και τη Γεωργία, ενώ οι θυγατρικές μας σε Κύπρο, Αίγυπτο και Λίβανο σημειώνουν ολοένα και εντυπωσιακότερα αποτελέσματα.

 

Τέλος, στο πλαίσιο του πνεύματος ευθύνης απέναντι στους πελάτες μας και γενικότερα τους φορείς της αγοράς, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να υλοποιήσουμε Hμερίδα ενημέρωσης, στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με θέμα τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης κινδύνου απάτης/δωροδοκίας και τον ρόλο του νέου προτύπου ISO 37001:2016 ενώ στις 16 Δεκεμβρίου ακολουθεί Ημερίδα για την «Πιστοποίηση Επαγγελματιών και Προσώπων» και τις προϋποθέσεις απόκτησης «Πιστοποιητικού Ικανότητας», σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO/IEC 17024.

 

Πιστεύουμε στη συστηματικότητα και τη συνέπεια και συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο να προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο μας ασφαλέστερο.

 

Σάββας Πελτέκης

Διευθύνων Σύμβουλος TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Editorial

Τα Νέα μας

Δελτία Τύπου

1

Πιστοποίηση της «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.»

Ο Φορέας μας πιστοποιεί την «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.», σύμφωνα με το Πρότυπο Οδικής Ασφάλειας ISO 39001:2012

Μάθετε περισσότερα εδώ>>

2

Διαπίστευση του Φορέα Επιθεωρήσεων, Πιστοποιήσεων και Εκπαίδευσης TÜV Hellas (TÜV NORD)  από το ΕΣΥΔ για τη διενέργεια ελέγχων και Πιστοποίηση σε Χάλυβα οπλισμού σκυροδέματος και ηλεκτροσυγκολλημένο δομικό πλέγμα σύμφωνα με τις Εθνικές Κανονιστικές Διατάξεις / Πρότυπα:  ΕΛΟΤ ΕΝ 10080:2005, ΕΛΟΤ 1421-2:2007 και ΕΛΟΤ 1421-3:2007

Μάθετε περισσότερα εδώ>>

3

Αναγνώριση της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ως Critical Location για την έκδοση πιστοποιητικών των σχημάτων πιστοποίησης IFS Food, IFS Logistics, IFS Brokers, BRC Food και FSSC 22000:2010

Μάθετε περισσότερα εδώ>>

4

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ στην ΚΙΝΑ

Μάθετε περισσότερα εδώ>>

5

Πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Μάθετε περισσότερα εδώ>>

6

Επιδότηση έως και 100% από τέσσερα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Breaking News

Ενημερωθείτε για τις τέσσερις μεγάλες δράσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Μας Άρεσε

Οι καλύτερες ειδήσεις που γράφτηκαν σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, το προηγούμενο διάστημα

Ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Η Kathimerini μας ξεναγεί με αυτό το βίντεο 360 μοιρών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνοντας μας την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις. περισσότερα εδώ >>

LIFE DEBAG: εκστρατεία ενημέρωσης για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον

Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η εκστρατεία που ονομάζεται LIFE DEBAG, πραγμα-τοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματο-δοτικού μέσου #LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. περισσότερα εδώ >>

Η πρώτη στάση λεωφορείου-βιβλιοθήκη στην Ελλάδα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη στάση λεωφορείου-βιβλιοθήκη στην Ελλάδα είναι γεγονός και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη! Ο χώρος της στάσης, ο οποίος διαμορφώθηκε από έμπειρους αρχιτέκτονες, περιλαμβάνει ένα έπιπλο βιβλιοθήκης, παγκάκι αναμονής και πρωτότυπες θέσεις διάθεσης εφημερίδων και περιοδικών. περισσότερα εδώ >>

Όσκαρ σε Ελληνίδα φοιτήτρια για ντοκιμαντέρ που γύρισε στη Λέσβο

Ελληνίδα φοιτήτρια κερδίζει ΟΣΚΑΡ για ντοκιμαντέρ που γύρισε στη Λέσβο. Ο λόγος για τη Δάφνη Ματζιαράκη, φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας και την ταινία «4.1 Miles», ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε εξολοκλήρου στη Λέσβο και παρουσιάζει τη ζωή των εργαζομένων του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει το νησί.

περισσότερα εδώ >>

Το Ηρώδειο, δεύτερο καλύτερο θέατρο του κόσμου

Στη δεύτερη θέση των κορυφαίων χώρων με ζωντανές παραστάσεις κατατάσσεται το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού, σε ειδικό ένθετο που φιλοξενεί η έγκριτη εφημερίδα «Globe and Mail». Το σχετικό αφιέρωμα εξυμνεί το Ηρώδειο, ως το καλύτερο παράδειγμα αυθεντικού ελληνικού αμφιθεάτρου και το «ιδανικό σημείο συνάντησης της σύγχρονης μουσικής με την αρχαία ατμόσφαιρα». περισσότερα εδώ >>

Η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου της UNESCO για το 2018

Η Αθήνα επικρατεί των συνυποψήφιων της και γίνεται η 18η πόλη στον κόσμο που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο από την UNESCO. Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, η πόλη της Αθήνας επιλέχθηκε για την ποιότητα των δραστηριοτήτων της που υποστηρίζεται από το σύνολο της βιομηχανίας του βιβλίου, ενώ το προτεινόμενο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναντήσεις με συγγραφείς, μεταφραστές και εικονογράφους, συναυλίες, θεματικές εκθέσεις, αναγνώσεις ποίησης και εργαστήρια για την προβολή των επαγγελματιών. περισσότερα εδώ >>

Το ελληνικό ελαιόλαδο κορυφαίο στον κόσμο ως προς τις θεραπευτικές του ιδιότητες!

Κλινική μελέτη του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας ανέδειξε το εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικά την κορωνέικη ποικιλία, ως το κορυφαίο στον κόσμο για τις εξαιρετικά ευεργετικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

περισσότερα εδώ >>

Παγκόσμιο βραβείο σε 14χρονη ελληνίδα για ζωγραφιά με θέμα την ειρήνη!

Σε όλο τον κόσμο θα κυκλοφορήσει η καρτ ποστάλ με τη ζωγραφιά της Ευγενίας Δεμιρτζόγλου, της 14χρονης μαθήτριας από τα Γιαννιτσά που αναδείχθηκε νικήτρια στο διαγωνισμό του οργανισμού Postcards for Peace. περισσότερα εδώ >>

Πιστοποίηση της βραβευμένης εταιρίας ελαιόλαδου Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ. από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Μάθετε περισσότερα εδώ>>

Ο Τύπος έγραψε για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Δημοσιεύσεις στον Τύπο

Αναφορές στον ηλεκτρονικό Τύπο

Κοινωνική Ευθύνη

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στον Όλυμπο!

Η σημαία του Φορέα μας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράξεις Ποιότητας» και της χορηγίας των προσκόπων Αμαρουσίου, υψώνεται στο υψηλότερο ελληνικό βουνό, τον Όλυμπο. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!

Εκδηλώσεις

1

2

O αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Φορέα μας, Λάμπρος Ζάχος, στην κορυφαία διοργάνωση «Euro Attractions Show 2016» στη Βαρκελώνη με τον μητρικό Οργανισμό TÜV NORD Group

 

O αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της TÜV HELLAS και μέλος του  AMUSEMENT RIDES COMPETENCE CENTER  του Ομίλου TÜV NORD, Λάμπρος Ζάχος, συμμετείχε στο συνέδριο / έκθεση «Euro Attractions Show 2016», που έλαβε χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η Εκθεση που αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση του κλάδου των εγκαταστάσεων και εξοπλισμού ψυχαγωγίας, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της  Διεθνούς Ένωσης Εξοπλισμού Διασκέδασης και Πάρκων Ψυχαγωγίας IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions), προσελκύοντας περισσότερους από 13,000 επαγγελματίες από 100 χώρες.

 

O Λάμπρος Ζάχος συμμετείχε στο συνέδριο εκπροσωπώντας την TÜV HELLAS ως μέλος του TÜV NORD, γνωστοποιώντας το φάσμα των υπηρεσιών του Φορέα στον κλάδο του εξοπλισμού και εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας, τόσο σε υπάρχοντες όσο και μελλοντικούς πελάτες. Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει τεράστια εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα και αποτελεί τον βασικό πάροχο των συγκεκριμένων υπηρεσιών στον Όμιλο μαζί με το TÜV Nederland.

International Exchange of Experience Meeting on GlobalGap

 

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Ελλάδα, Διεθνής Διημερίδα GLOBALG.A.P. του TÜV NORD με συμμετοχή επιθεωρητών από Γερμανία, Τουρκία, Αίγυπτο, Λίβανο, Κύπρο και Ελλάδα.

 

Στόχος της συνάντησης υπήρξε η εκπαίδευση των συμμετε-χόντων από στελέχη της TÜV HELLAS (TÜV NORD) στη νέα έκδοση (v5) του πρωτοκόλλου GLOBALG.A.P., η ανταλλαγή εμπειριών από την εφαρμογή του πρωτοκόλλου σε διαφορετικές χώρες και οι απαιτήσεις πιστοποίησης των αλυσίδων λιανεμπο-ρίου. Το γεγονός αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση, σε συνδυασμό με την αναγνώρισή του Φορέα μας ως Critical Location για τα σχήματα πιστοποίησης IFS Food, IFS Logistics, IFS Brokers, BRC Fοod και FSSC 22000:2010, για τον ηγετικό του ρόλο στον Αγρο- διατροφικό Τομέα στη μητρική εταιρία TÜV NORD.

 

Επιπλέον ο Διευθυντής AGRISYSTEMS του Φορέα Επιθεώ-ρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD), Γεώργιος Φ. Κράββας, έχει οριστεί Προέδρος της Τεχνικής Επιτροπής GLOBALG.A.P. για την Ελλάδα (NTWG GREECE), με οργανισμό συντονισμού την  TÜV HELLAS (TÜV NORD). Πρωταρχικός σκοπός της Επιτροπής είναι η εναρμόνιση των απαιτήσεων του Πρωτοκόλλου πιστοποίησης Φρούτων και Λαχανικών GLOBALG.A.P. IFA F&V με τα Ελληνικά δεδομένα ταυτόχρονα με μία περαιτέρω ανάλυση στις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής Γεωργίας με στόχο τη διευκόλυνση της εφαρμογής του από όλους τους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους του κλάδου της Γεωργικής Παραγωγής στην Ελλάδα.

3

Hμερίδα για την «Πιστοποίηση Επαγγελματιών και Προσώπων»

 

Ο Φορέας μας υλοποιεί ενημερωτική ημερίδα στις 16 Δεκεμβρίου για την «Πιστοποίηση Επαγγελματιών και Προσώπων» και τις προϋποθέσεις απόκτησης «Πιστοποιητικού Ικανότητας», σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO/IEC 17024.

Η πιστοποίηση επαγγελματιών είναι ο τρόπος επιβεβαίωσης της ικανότητας τους στην ειδικότητα που κατέχουν, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στην αγορά για την ποιότητα της παρεχόμενης τελικά υπηρεσίας.

 

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι ο πρώτος Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης που προσφέρει πιστοποίηση επαγγελματιών (πιστοποίηση προσώπων) σε πλήθος τεχνικών ειδικοτήτων, που σχετίζονται με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας και των τεχνικών έργων. Νέα αντικείμενα που πλέον προσφέρονται, αφορούν στις ειδικότητες τουριστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών στην εφοδιαστική αλυσίδα, στο εμπόριο και τις πωλήσεις.

 

Στο σημερινό, πλήρως ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον, όπου ο εργαζόμενος-επαγγελματίας έχει να ανταπεξέλθει στην αφενός ραγδαία εξέλιξη της βιομηχανίας και αφετέρου στο εξειδικευμένο πεδίο των τεχνικών έργων, καλείται να επιδείξει την άρτια τεχνογνωσία του, τον επαγγελματισμό του και την υπεροχή του. Ο τρόπος για να το επιτύχει είναι να λάβει και αυτός ένα πιστοποιητικό ικανότητας από την TÜV HELLAS (TÜV NORD).

 

Ο Φορέας μας πραγματοποιεί πιστοποίηση επαγγελματιών, εφαρμόζοντας μια δίκαιη, αντικειμενική και αξιόπιστη αξιολόγηση της ικανότητας τους. Τηρεί πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες οι οποίες είναι ελεγμένες από τον Εθνικό Οργανισμό Διαπίστευσης-ΕΣΥΔ, σύμφωνα με το διεθνές Πρότυπο Διαπίστευσης Φορέων Πιστοποίησης Προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ISO 37001:2016 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

 

18 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.00 π.μ., CROWNΕ PLAZA Hotel

 

Ο Φορέας μας, με πνεύμα ευθύνης απέναντι στους πελάτες του και τους φορείς της αγοράς, στο πλαίσιο της INTERNATIONAL FRAUD AWARENESS WEEK, σε συνεργασία με το FRAUD EDUCATION CENTER, διοργανώνει Ημερίδα παρουσίασης του νέου προτύπου όπου θα αναλυθούν:

  • Το νέο πρότυπο του Διεθνούς Οργανισμού ISO για τα Συστήματα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας (ISO 37001:2016)
  • Βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης Κινδύνου Απάτης / Δωροδοκίας και ο ρόλος του νέου προτύπου ISO 37001:2016

 

Θα συμμετέχουν ως ομιλητές πιστοποιημένοι ελεγκτές κατά της απάτης (Certified Fraud Examiners).

 

Δήλωση Συμμετοχών

Έως 11/11/2016 ~ Ιουλία Στεφανίδου, τηλ.: 215-2157461,

 fax.:210-6528025, e-mail: istefanidou@tuv-nord.com

 

Σεμινάρια

87 θεματικές Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για τα σύγχρονα στελέχη και τις επιχειρήσεις

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για το 3ο Τετράμηνο του 2016 με στόχο την κατάρτιση των επιχειρηματικών στελεχών πάνω σε μία ευρεία θεματολογία σχετικά με την κατανόηση των διεθνών προτύπων και προδιαγραφών και την ορθή και αποτελεσματική εγκατάστασή τους στους οργανισμούς. Σημειώνουμε ότι 7* θεματικές σεμιναρίων παρουσιάζονται για πρώτη φορά ενώ ο Φορέας μας όντας ο πρώτος με διαπίστευση για την Πιστοποίηση των Νέων Εκδόσεων των Προτύπων ISO 9001:2015 και ISO 14001:2015 προσφέρει ήδη με μεγάλη επιτυχία στον τομέα των στελεχών σχετικά σεμινάρια.

 

 Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων διαθέτει 8 θεματικές κατηγορίες

Ποιότητα

Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Ασφάλεια Τροφίμων

Αγροδιατροφικός Τομέας

Πληροφορική

Τεχνικές Δεξιότητες

Επιχειρηματική Βελτίωση και

Νέα Σεμινάρια

 

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους και κατάλληλα εκπαιδευμένους εισηγητές με  πολυετή εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή εμπειρία και προσφέρουν ουσιαστική γνώση και  κατάρτιση για εξοικονόμηση πόρων και αποδοτικότερη εκμετάλλευση του δυναμικού μιας εταιρείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να αποκτήσουν τις διοικητικές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές προκλήσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας και θα τους δώσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο σύγχρονο, έντονα ανταγωνιστικό, επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

Σημειώνεται ότι όλα τα σεμινάρια απαλλάσσονται από τον Φ.Π.Α. 24%, μειώνοντας σημαντικά το κόστος συμμετοχής για κάθε ενδιαφερόμενο ή επιχείρηση και το κόστος συμμετοχής μπορεί να καλυφθεί από τον λογαριασμό ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

 

Μέχρι σήμερα, η TÜV HELLAS (ΤÜV NORD) έχει διοργανώσει περισσότερα από 1.500 σεμινάρια με 18.000 συμμετέχοντες.

Τα σεμινάρια διεξάγονται όλο το χρόνο, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τα Ιωάννινα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Γ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2016

TUV NORD

Peter Schumacher: Ο μετεωρολόγος, εργαζόμενος της TÜV NORD, που λειτουργεί για περισσότερο από δύο δεκαετίες ως σύμβουλος απεξάρτησης για τους συναδέλφους του με προβλήματα εθισμού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

NEWSLETTER Νοέμβριος 2016

ΤΕΥΧΟΣ 48

Making Our World Safer

www.tuvhellas.gr