NEWSLETTER

Ιούνιος 2016 | Τεύχος 46

Εditorial

Αγαπητέ Αναγνώστη,

Η ποιότητα και η ικανοποίηση του πελάτη αποτελούν παράγοντες ζωτικής σημασίας για την επιτυχία ενός Οργανισμού σε μία άκρως απαιτητική αγορά. Το πρότυπο ISO 9001 είναι το πλέον διαδεδομένο πρότυπο διαχείρισης ποιότητας, που θέτει τις απαιτήσεις με τις οποίες πρέπει να λειτουργεί μια επιχείρηση, ώστε το τελικό προϊόν (ή υπηρεσία) να ικανοποιεί τις προσδοκίες των πελατών της και των ενδιαφερόμενων μερών.

Εδώ και πολλά χρόνια, το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ISO 9001 προσφέρει τη βάση για την αποτελεσματική διαχείριση ποιότητας σε έναν μεγάλο αριθμό Οργανισμών. Όμως, το ιδιαίτερα πολύπλοκο περιβάλλον που λειτουργούν οι Οργανισμοί σήμερα, επιβάλλει στους τελευταίους να παρέχουν μόνο προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ο οργανισμός ISO (International Organization for Standarization) εισάγει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο σκέψης με τη νέα έκδοση του προτύπου.

 

Η νέα έκδοση του Προτύπου τοποθετεί έννοιες όπως Διακινδύνευση, Στρατηγικός Σχεδιασμός και Ηγεσία στην καρδιά της διαχείρισης ποιότητας, προσαρμόζοντας το Πρότυπο στις σημερινές όσο και στις μελλοντικές εξελίξεις με τρόπο που να μπορεί να διατηρεί την εγκυρότητά του για μία χρονική περίοδο δέκα ετών. Υπάρχει όμως κάτι που δεν θα αλλάξει – το ISO 9001 θα παραμείνει το μοναδικό πρότυπο πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης ποιότητας που είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους και τα είδη οργανισμών.

Στην TÜV HELLAS (TÜV NORD) με στόχο να σας ενημερώνουμε συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις, δημιουργήσαμε αυτόν τον Οδηγό προκειμένου να απαντήσουμε στις πιο σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με το νέο Πρότυπο ISO 9001. Ορισμένα πρακτικά παραδείγματα ερμηνείας του Προτύπου θα σας δείξουν πώς μπορείτε να ανταποκριθείτε στις νέες απαιτήσεις. Δεδομένης της τριετούς μεταβατικής περιόδου, θα έχετε επαρκή χρόνο στη διάθεσή σας για να διαμορφώσετε το μελλοντικό σας σύστημα διαχείρισης ποιότητας και να εξετάσετε τη μετάβαση στο Πρότυπο ISO 9001:2015.

 

Με εκτίμηση,

Βασιλική Καζάζη

Διευθύντρια Πιστοποίησης Συστημάτων Ποιότητας

 

Μπορείτε να κατεβάστε τον Οδηγό για το Πρότυπο ISO 9001:2015 εδώ

Τα Νέα Μας

Δελτία Τύπου

1

2

“SAFEBEEP”: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ISO/IEC 25051

 

Ο Φορέας μας, σε συνεργασία με το TUV IT της Γερμανίας, προχώρησε στην πιστοποίηση της νέας εφαρμογής για κινητά “SafeBeep”, η οποία μετατρέπει οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο σε ένα έξυπνο εργαλείο που λειτουργεί ως προσωπικός συναγερμός.

Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής GLOBAL G.A.P. για την Ελλάδα, ο Διευθυντής AGRISYSTEMS της

TÜV HELLAS (TUV NORD)

 

O Γεώργιος Φ. Κράββας, ορίστηκε Προέδρος της Τεχνικής Επιτροπής GLOBALG.A.P. για την Ελλάδα

(NTWG GREECE), με οργανισμό συντονισμού την TÜV HELLAS

(TÜV NORD).

3

4

TÜV HELLAS (TÜV NORD):

«Πράξεις Ποιότητας» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ποιότητας», υποστήριξαμε το φετινό πρόγραμμα Ημέρες Ποιότητας που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Ολικής Ποιότητας.

Ο πρώτος Φορέας Πιστοποίησης με αδειοδότηση από το Accountability (AA1000) για την Επαλήθευση Εταιρικών Απολογισμών

 

Επίσημα αδειοδότημένος συνεργάτης του διεθνή Οργανισμού Accountability ανακυρήχθηκε ο Φορέας μας.

5

6

Πιστοποίηση με ΙSΟ 9001:2015 & ISO 39001 για την ΙΝΤΕRAMERICAN Βοήθειας από την TÜV HELLAS

 

Διαπιστευμένη Πιστοποίηση ποιότητας σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 9001:2015 απένειμε ο Φορέας μας στην ΙNTERAMERICAN Βοήθειας για την παροχή Ιατρικής και Οδικής Βοήθειας.

Η  TÜV HELLAS (TÜV NORD) διευρύνει τις υπηρεσίες Πιστοποίησης Επαγγελματιών σε 43 ειδικότητες.

 

Ο Φορέας μας αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της αγοράς, εμπλουτίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες Πιστοποίησης επαγγελματιών και διευρύνει τις αντίστοιχες ειδικότητες.

7

8

Επιθεώρηση Ψυχαγωγικού Πάρκου στο Mexico

 

Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση που πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)  στο ψυχαγωγικό πάρκο για παιδιά «IBEROSTAR PARAISO LINDO»

στην περιοχή Playa Del Carmen στο Μεξικό.

Εξοικονόμηση ενέργειας 30.000 kWh ετησίως στα γραφεία της

TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με τη Big Solar Led

 

Προχωρήσαμε σε αντικατάσταση των 228 λαμπτήρων στους τρεις ορόφους των γραφείων μας με νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

9

TÜV HELLAS (TÜV NORD)

87 θεματικές Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων

για τα σύγχρονα στελέχη και τις επιχειρήσεις

 

Ο Φορέας μας ανακοινώνει το πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για το 2ο Τετράμηνο του 2016, με στόχο την κατάρτιση των επιχειρηματικών στελεχών πάνω σε μία ευρεία θεματολογία.

Τύπος

Συνέντευξη στο ένθετο Agro Οικονομία της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” παραχώρησε

ο Agrisystems Manager του Φορέα Επιθεωρήσεων, Πιστοποιήσεων και Εκπαίδευσης TÜV Hellas (TÜV Nord Group), κ. Θωμάς Αραπογιάννης, σχετικά με τα οφέλη της Πιστοποίησης και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στην εφημερίδα εδώ

ή online κάνοντας κλικ εδώ.

Ο Τύπος έγραψε για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

Δημοσιεύσεις στον Τύπο

Αναφορές στον ηλεκτρονικό Τύπο

Πιστοποίηση Safebeep

 

SOFOKLEOUSIN.GR

 

BUSINESSNEWS.GR

 

GLOBAL SUSTAIN

 

MONONEWS.GR

 

Hlianews.gr

 

Global Gap

 

BusinessNews.gr

 

Mononews.gr

 

 

Πανεπιστήμιο Πειραιά

 

NAYTEMPORIKI.GR

MonoNews.gr

MyNews.gr

 

Accountability (AA1000)

 

CRCNEWS.GR

 

GLOBAL SUSTAIN

BUSINESSNEWS.GR

Συνέντευξη

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Εκδηλώσεις

2

International Food Exchange of Experience Meeting

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώθηκε στην Ελλάδα η Διεθνής Διημερίδα Ανταλλαγής Εμπειριών Επιθεωρητών του Φορέα TUV NORD Group. Στην φετινή εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη – επιθεωρητές τροφίμων του Φορέα TUV NORD Group από όλο τον κόσμο (Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Μέση Ανατολή, Ισπανία κ.α). Η φετινή διοργάνωση περιελάμβανε συμμετοχή  έμπειρων και καταρτισμένων στελεχών από τον κλάδο της Βιομηχανίας Τροφίμων. Συγκεκριμένα στη Διημερίδα συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ.Σεραφείμ Βαρβάτος, στέλεχος της εταιρείας ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕ, όπου παρουσίασε τη μεθοδολογία που ακολούθησε η εταιρεία για την ανάπτυξη και εγκατάσταση της γραμμής παραγωγής για το ψωμί του τοστ και ο κ.Ιωάννης Μακρινός, στέλεχος της εταιρείας ΣΤΥΛ.ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ,  όπου παρουσίασε υλικά συσκευασίας που έρχονται σε άμεση επαφή με τα τρόφιμα – απαιτήσεις και πρακτική εφαρμογή στη χάρτινη και πλαστική συσκευασία.

3

Ημερίδα για Πιστοποιήσεις σε Παιδικές Χαρές

 

To 2015 ο Φορέας μας ήταν ο 1ος  ‪Φορέας στους ελέγχους Παιδικών Χαρών σε Δήμους όλης της χώρας. Την Παρασκευή 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα από την TÜV HELLAS (TÜV Nord Group) στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σχετικά με τη διαδικασία Πιστοποίησης Παιδικών Χαρών καθώς και τις σχετικές απαιτήσεις.

4

Ημερίδα για το νεο Πρότυπο ISO 9001:2015 σε Συμβούλους

και Πελάτες

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Φορέας μας, σε Συμβούλους και Πελάτες του Οργανισμού με κεντρικό θεματικό άξονα το νεο Πρότυπο ISO 9001:2015.

1

GREEK HOSPITALITY AWARDS

 

O Διευθύνων Σύμβουλος του Φορέα Επιθεωρήσεων, Πιστοποιήσεων και Εκπαίδευσης TÜV Hellas (TÜV Nord Group), Σάββας Πελτέκης και η Systems Certification Manager, Βάσια Καζάζη απένειμαν 4 βραβεία στο πλαίσιο της φετινής απονομής των Greek Hospitality Awards 2016.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από την εταιρεία

Ethos Awards και το περιοδικό Χρήμα σε συνεργασία με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα ΔΕΘ Helexpo. Τα φετινά Greek Hospitality Awards 2016, με τη συμμετοχή πολλών ξενοδοχείων στις κατηγορίες βραβείων αναδείχθηκαν από την Κριτική Επιτροπή αλλά και το ευρύ κοινό. Υπογραμμίζεται ότι η απονομή στους τελικούς νικητές έλαβε χώρα με την παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά.

Σεμινάρια

87 θεματικές Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για τα σύγχρονα στελέχη και τις επιχειρήσεις

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για το 2ο Τετράμηνο του 2016 με στόχο την κατάρτιση των επιχειρηματικών στελεχών πάνω σε μία ευρεία θεματολογία σχετικά με την κατανόηση των διεθνών προτύπων και προδιαγραφών και την ορθή και αποτελεσματική εγκατάστασή τους στους οργανισμούς. Σημειώνουμε ότι 7* θεματικές σεμιναρίων παρουσιάζονται για πρώτη φορά ενώ ο Φορέας μας όντας ο πρώτος με διαπίστευση για την Πιστοποίηση των Νέων Εκδόσεων των Προτύπων ISO 9001:2015 και ISO 14001:2015 προσφέρει ήδη με μεγάλη επιτυχία στον τομέα των στελεχών σχετικά σεμινάρια.

 

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων διαθέτει 8 θεματικές κατηγορίες

Ποιότητα

Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Ασφάλεια Τροφίμων

Αγροδιατροφικός Τομέας

Πληροφορική

Τεχνικές Δεξιότητες

Επιχειρηματική Βελτίωση και

Νέα Σεμινάρια (Αποτελεσματική Δημόσια Ομιλία, Πώληση, Διαπραγμάτευση & After Sales Service, Advanced Selling Skills & Strategy,

Ικανοποιήση Πελατών & Χειρισμός Παραπόνων τους, Στρατηγικές για Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις, Προγραμματισμός Πωλήσεων Παραγωγής και Κοστολόγηση Βιομηχανικών Προϊόντων).

 

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους και κατάλληλα εκπαιδευμένους εισηγητές με  πολυετή εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή εμπειρία και προσφέρουν ουσιαστική γνώση και  κατάρτιση για εξοικονόμηση πόρων και αποδοτικότερη εκμετάλλευση του δυναμικού μιας εταιρείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να αποκτήσουν τις διοικητικές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές προκλήσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας και θα τους δώσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο σύγχρονο, έντονα ανταγωνιστικό, επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

Σημειώνεται ότι όλα τα σεμινάρια απαλλάσσονται από τον Φ.Π.Α. 23%, μειώνοντας σημαντικά το κόστος συμμετοχής για κάθε ενδιαφερόμενο

ή επιχείρηση και το κόστος συμμετοχής μπορεί να καλυφθεί από τον λογαριασμό ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

 

Μέχρι σήμερα, η TÜV HELLAS (ΤÜV NORD) έχει διοργανώσει περισσότερα από 1.500 σεμινάρια με 18.000 συμμετέχοντες.

Τα σεμινάρια διεξάγονται όλο το χρόνο, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τα Ιωάννινα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2016

TUV NORD

Industrial 3D Printing

 

O Φορέας TÜV NORD καινοτομεί με την ανάπτυξη νέας, πρωτοποριακής μεθόδου βιομηχανικής τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Διαβάστε περισσότερα  εδώ.

Ambassadors

Συνέντευξη της Μασούρη Νέλλη, Purchasing & Quality Manager της εταιρίας OTIS

 

Η εταιρεία OTIS είναι μία από τις λίγες επιχειρήσεις με πολλαπλή πιστοποίηση συστημάτων στην Ελλάδα έχοντας πιστοποιηθεί για την εφαρμογή των προτύπων ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 95/16/ΕΚ. Ποιος είναι ο στόχος σας μέσα από την εφαρμογή των ανωτέρω προτύπων;

 

Η OTIS είναι  εταιρεία ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων παγκοσμίου φήμης για την ποιότητα των προϊόντων της και το επιτυγχάνουμε αυτό με την πρωτοπορία στην τεχνολογία, καθώς και το σχεδιασμό και την υλοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών μας χρησιμοποιώντας τα διεθνή πρότυπα ISO 9001, ISO 14001, OSHAS 18001, την Ευρωπαϊκή οδηγία αλλά και το ενδοεταιρικό σύστημα επιχειρηματικής αριστείας ACE (Achieving Competitive Excellence).

Αποστολή μας να ηγηθούμε στον τομέα της ποιότητας και να πετύχουμε το μέγιστο επίπεδο ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών ώστε  να εξασφαλίσουμε την ικανοποίηση των πελατών μας.

 

Ποια είναι τα οφέλη που έχετε διαπιστώσει στη λειτουργία της εταιρείας έπειτα από την πιστοποίηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD); Σε τι επιπρόσθετα οφέλη προσβλέπετε στο μέλλον μέσα από την εφαρμογή των διαδικασιών της πιστοποίησης;

 

Από το 1997 έχουμε εγκαταστήσει και εφαρμόζουμε σύστημα διασφάλισης Ποιότητας για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουμε. Τον Ιούνιο του 2012 ανανεώσαμε τα πιστοποιητικά μας κατά τα πρότυπα 9001:2008, OSHAS 18001 & κατά την Ευρωπαϊκή Οδηγία 95/16ΕΚ παράρτημα ΧΙΙΙ.

Η πιστοποίησή μας με την TUV HELLAS μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα benchmarking του φορέα προσφέροντάς μας προστιθέμενη αξία στην αξιολόγηση της εταιρείας μας και στην υιοθέτηση νέων βελτιωμένων διαδικασιών.

 

Τι σημαίνει στην πράξη η εφαρμογή των Συστημάτων τόσο για το προσωπικό σας όσο και για τους χρήστες των προϊόντων σας;

 

Η εφαρμογή των συστημάτων στην εταιρεία μας έχει γίνει τρόπος λειτουργίας και δεν αποτελεί πλέον διακριτή δραστηριότητα στην καθημερινότητά μας.

Συνοπτικά στην πράξη για εμάς τα πρότυπα μεταφράζονται ως:

ISO 14001

- Εργαζόμαστε για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος σε παγκόσμιο επίπεδο, από την κατανάλωση νερού και ενέργειας μέχρι τις εκπομπές

   διοξειδίου του άνθρακα.

- Κατασκευάζουμε ευρεία γκάμα πράσινων λύσεων με τον πλέον φιλικό προς τον περιβάλλον τρόπο.

- Οι ανελκυστήρες, οι κυλιόμενες κλίμακες και οι κυλιόμενοι διάδρομοι Otis ενσωματώνουν έξυπνες, πράσινες τεχνολογίες που εξοικονομούν ενέργεια

   και λειτουργικά κόστη.

- Παρέχουμε τις υπηρεσίες συντήρησης που απαιτούνται για αξιόπιστη και αποτελεσματική λειτουργία των μηχανημάτων μας ακολουθώντας πράσινες διαδικασίες.

- Εκσυγχρονίζουμε πράσινα

 

OSHAS 18001

- Αναπτύσσουμε τεχνολογίες και μεθόδους προκειμένου να εξασφαλίζουμε ασφαλείς χώρους εργασίας καθώς και ασφαλή προϊόντα και υπηρεσίες παγκοσμίως,

  προωθούμε δε αυτές τις τεχνολογίες και τις μεθόδους εκτός Otis.

- Θέτουμε ως προτεραιότητα την ασφάλεια και το περιβάλλον στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, σε αποφάσεις επενδύσεων και στις συναλλαγές μας

  με υπεργολάβους και προμηθευτές.

- Συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις και βιομηχανικούς συλλόγους για την προώθηση νόμων και κανονισμών που υποστηρίζουν αυτούς τους στόχους

- Μετράμε την πρόοδο τακτικά και την αναφέρουμε στην ανώτερη διοίκηση, τους υπαλλήλους και τις κοινότητες και ανταποκρινόμαστε στις προτάσεις

  και τις ανάγκες τρίτων.

 

ISO 9001:2008 & 95/16/EK Ολική Ποιότητα

- Καθιερώνουμε μετρίσιμους στόχους τους οποίους ανασκοπεί η ανώτερη διοίκηση.

- Εκπαιδεύουμε συνεχώς το προσωπικό μας

- Φροντίζουμε για την ικανοποίηση των εργαζομένων γιατί η εταιρεία εκτιμά τις γνώσεις και την πείρα τους και τα αναπτύσσει.

- Καθιερώνουμε και τηρούμε κανόνες ηθικής δεοντολογίας.

 

Αποτελεί φιλοσοφία μας να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανελκυστήρων, κυλιόμενων κλιμάκων και διαδρόμων.

 

Πως έχετε καταφέρει να βρίσκεστε στην κορυφή και τι είναι αυτό που σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό σας;

 

Με λίγα λόγια είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την επιδίωξη της τελειότητας κάθε στιγμή.

Δεν θα ικανοποιηθούμε με τίποτα λιγότερο.

Making Our World Safer