Making Our World Safer Τεύχος 37 - Ιούλιος 2014  
   
Αρχική | Τα Νέα μας | Κοινωνική Ευθύνη | Εκδηλώσεις | Σεμινάρια | TÜV CYPRUS | TÜV NORD | Συνεργάτες | Έντυπα | Μας Άρεσε
Ο κ. Σ. Πελτέκης, Νέος Πρόεδρος της HellasCert
Αττικές Διαδρομές
Πρώτη Πανελλήνια Πιστοποίηση Εταιρίας Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 39001:2012
H TÜV HELLAS (TÜV NORD) υποστηρικτής στο συνέδριο της KPMG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΕΝΑΚΗ
Ο Κωστής Μπενάκης, ο Κωστής όλων μας, δεν είναι πια κοντά μας. Εμείς οι συνάδελφοι του που τον ζήσαμε, τον αγαπήσαμε και τον θαυμάσαμε, θα τον έχουμε για πάντα στην καρδιά μας.

www.tuvhellas.gr
 
 
 
 
 
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) παρουσιάζει για πρώτη φορά το πρότυπο για τη χρήση του σήματος «Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας» (AegeanCuisine)

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), ως αποκλειστικός Φορέας Επιθεωρήσεων που συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας Aegean Cuisine για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, παρουσίασε στις Ημέρες Γαστρονομίας το πρότυπο για το πρώτο σήμα ‘Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας’ (AegeanCuisine) που αποδίδεται σε αυτόνομα εστιατόρια και εστιατόρια που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων.

Την παρουσίαση των προδιαγραφών και απαιτήσεων του προτύπου πραγματοποίησε ο κ. Γιάννης Οικονομίδης, Διευθυντής Πιστοποίησης της TÜV HELLAS (TÜV NORD), σε πάνελ συζήτησης όπου συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομίας όπως ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης, η κα Νταϊάνα Κόχυλα, ο κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης και ο κ. Νίκος Σαράντος. Το Συνέδριο χαιρέτησαν η  κα Δαμανάκη, Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, ο κ. Στέφανος Κομνηνός Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και ο κ. Ρούσσος Γιάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Παρουσιάσεις έγιναν από τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων & Συνεργάτη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιώργο Καλώστο, τον π. Πρόεδρο του Ε.Φ.Ε.Τ. κ. Νίκο Κατσαρό, τον Επίκουρο Καθηγητή Οικονομίας & Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Δημήτρη Σκάλκο και τον Πρόεδρο του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.ΠΕ. κ. Αριστοτέλη Καρβέλα. Ο Διευθυντής Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Τσιάντης Αλέξης και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Κατάρτισης Επιμελητηρίου Κυκλάδων κα Σταμίρη Εμμανουέλα συντόνισαν το πρώτο και δεύτερο μέρος του συνεδρίου.

Σήμα Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας (AegeanCuisine)
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) αποτελεί τον ανεξάρτητο Φορέα ο οποίος κλήθηκε από το Επιμελητήριο Κυλάδων να σχεδιάσει τις προδιαγραφές ένταξης των επιχειρήσεων στο Δίκτυο Aegean Cuisine και κατόπιν χρήσης του σήματος εξ’ αυτών. Στο Δίκτυο μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις των Νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου οι οποίες διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες  τις οποίες προσφέρουν αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου, πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και προσφέρουν στον επισκέπτη-πελάτη συναίσθημα και εμπειρία. Συγκεκριμένα στο δίκτυο μπορούν να συμμετάσχουν παραγωγοί τυποποιημένων, συσκευασμένων, εμφιαλωμένων τροφίμων, οίνου και ποτών, ιδιοκτήτες επισκέψιμων χώρων παραγωγής τροφίμων, οίνου και ποτών, εμπορικά καταστήματα τροφίμων και ποτών και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης όπως εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ουζερί, καφενεία, ζαχαροπλαστεία και wine bars στα οποία προσφέρονται αιγαιοπελαγίτικα τοπικά εδέσματα ή τοπικά προϊόντα καθώς και κρασί από τα νησιά του Αιγαίου.

Στόχος του Σήματος

  • να αναδειχθούν και να προβληθούν τα προϊόντα που παράγονται στο Αιγαίο
  • να διαδοθούν τα εδέσματα του Αιγαίου
  • να τους αποδοθεί προστιθέμενη αξία
  • να αποκτήσουν τον σεβασμό, την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη του κόσμου και των καταναλωτών

Δίκτυο Aegean Cuisine

Το Δίκτυο Aegean Cuisine αποτελεί έργο που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Κυκλάδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με βασικό στόχο την ανάδειξη της Αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας για την προώθηση των νησιών του Αιγαίου πελάγους ως ενιαίο γαστρονομικό ταξιδιωτικό προορισμό.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) από το 2001 έχει δημιουργήσει εξειδικευμένη Διεύθυνση «Agrisystems» με στόχο την κάλυψη των αναγκών διασφάλισης της ποιότητας στον πρωτογενή τομέα. Η Διεύθυνση Agrisystems της TÜV HELLAS (TÜV NORD) καλύπτει πιστοποιήσεις και επιθεωρήσεις, με διαπιστεύσεις, στα πεδία της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική (AGRO 2, GlobalG.A.P) και Ζωική Παραγωγή (Agro 3.1, 3.2, 3.3, 3.4), Συστημάτων Διαχείρισης (ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, ISO 14001:2004), Ιδιωτικών Πρωτοκόλλων (BRC, IFS, GMO Control, Πιστοποίηση Ιχνηλασιμότητας, CO2 emission) και Εκπαίδευσης. Επίσης, ο Οργανισμός, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις του τομέα παραγωγής τροφίμων, διεύρυνε το πεδίο δραστηριοτήτων του, παρέχοντας την υπηρεσία ελέγχου και πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, τόσο στο στάδιο της παραγωγής όσο και στο στάδιο της μεταποίησης.

 

 

 

 

 
 
 
Ένωση Πεζών
Πιστοποίηση όλων των σταδίων παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου & φρουτοποτού με βάση τον οίνο
Ημερίδα από την
TÜV HELLAS (TÜV NORD)
για την Επιθεώρηση & Πιστοποίηση Παιδικών Χαρών και Λούνα Παρκ
Ο Λόγος στις Πιστοποιημένες Επιχειρήσεις: Συνέντευξη του Διευθυντή της KPMG Σύμβουλοι Α.Ε.
κ. Γεώργιου Μπάκου
BREAKING NEWS

- Γενικό Πρόγραμμα – Πλαίσιο HORIZON 2020
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενισχύει επενδυτικά σχέδια που προσανατολίζονται στην έρευνα και τεχνολογία για όλη την περίοδο 2014 – 2020.


- JESSICA: Νέος τρόπος αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων της Ε.Ε. για την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων και την προαγωγή της ανάπτυξης στις αστικές περιοχές

- ΤΕΠΙΧ - Επιχειρηματική Επανεκκίνηση, χαμηλότοκα δάνεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

-  ΜΕΤΡΟ 123: «Προστιθέμενη Αξία των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων»

- Το ISO 9001, ο παγκόσμιος ηγέτης των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, βρίσκεται υπό αναθεώρηση με εκτιμώμενο χρόνο παρουσίασης της νέας έκδοσης μέχρι το τέλος του 2015