header
Καλωσήλθατε στο ηλεκτρονικό περιοδικό της TÜV HELLAS Τεύχος 24 - Ιούλιος 2011
Editorial | Τα Νέα μας | Άποψη | Κοινωνική Ευθύνη | Εκδηλώσεις | Σεμινάρια | Τύπος | TÜV CYPRUS | TÜV NORD
Alpha Bank:
Απονομή Πιστοποιητικού
McArthurglen Designer Outlet Athens:
Πιστοποίηση Ανελκυστήρων
Μας Άρεσε
Editorial
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Το φετινό καλοκαίρι είναι ίσως το πιο δύσκολο των τελευταίων πενήντα χρόνων από άποψη οικονομικών αποτελεσμάτων και ψυχολογίας της αγοράς. Σε αυτό συντελούν αφενός η οικονομική κρίση που επιδεινώνεται στην Ελλάδα και απειλεί την Ευρώπη σε ισχυρές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αφετέρου η πρόσφατη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής και των δυσβάσταχτων μέτρων που προβλέπει.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αρκετές και σημαντικές θετικές ειδήσεις και ενδείξεις για τη μετάβαση σε περίοδο ανάπτυξης. Αρχικά, λάβαμε την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με το πρόγραμμα των € 109 δις. Σε δεύτερο βαθμό, έχουμε την προκήρυξη νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για αρκετές κατηγορίες πληθυσμού όπως νέοι, άνεργες γυναίκες, αγρότες αλλά και την αναμονή επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής αναβάθμισης στις κατοικίες. Όλα τα ανωτέρω προγράμματα συμβάλλουν στην άμεση διάθεση κεφαλαίων που θα κινήσουν την αγορά και θα εξασφαλίσουν νέες θέσεις εργασίας.

Στον τομέα των εξαγωγών παρουσιάζονται συνεχή δείγματα αύξησης καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) για τον Μάιο του 2011, αν δεν υπολογιστούν τα πετρελαιοειδή, σημειώθηκε αύξηση στη συνολική αξία τους κατά 14,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010. Το ίδιο αισιόδοξα παρουσιάζονται τα μηνύματα από τον τομέα του Τουρισμού, τη σημαντικότερη «βιομηχανία» της Χώρας μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου και τις κρατήσεις για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου, προβλέπεται αύξηση των αφίξεων και των εισπράξεων κατά 10% το 2011, έναντι πτώσης 8% το 2010! Η ανάπτυξη του Τουρισμού θα συμβάλει στη γενικότερη ανάπτυξη της Οικονομίας μας, καθώς μέχρι σήμερα συμμετέχει στο Α.Ε.Π. με ποσοστό άνω του 15%.

Όσον αφορά στον Οργανισμό μας, το πρώτο εξάμηνο του έτους επιβεβαιώνει την επίτευξη των στόχων μας για το 2011, γεγονός που μας επιτρέπει να διανύουμε ακόμα μία επιτυχημένη χρονιά, στην οποία στοχεύουμε να αναδείξουμε τις νέες υπηρεσίες μας στους τομείς, για τους οποίους λάβαμε πρόσφατα Διαπίστευση και Αναγνώριση, της Πιστοποίησης Δομικών Υλικών, Βιολογικών Προϊόντων και Παιδότοπων - Luna Park - Παιδικών Χαρών.

Παράλληλα, συμμετέχουμε σε πολλά μεγάλα έργα  υποδομών όπως:
  • Oil & Gas Energy, με Επιθεωρήσεις από την Ιαπωνία έως τη Βραζιλία, την Ινδία και τα Η.Α.Ε
  • Επιθεώρηση στο Διυλιστήριο της Ελευσίνας των Ελληνικών Πετρελαίων
  • Αγωγός Δ.Ε.ΣΦΑ στο Αλιβέρι
  • Power Plant στην Κόρινθο
Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι και επιστροφή σε ένα καλύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.

Σάββας Πελτέκης
Γενικός Διευθυντής TÜV HELLAS

TÜV HELLAS: Επέκταση του τομέα Oil & Gas του TUV NORD σε τρία μεγάλα έργα Ενέργειας σε Ινδία και Γαλλία
Ο κ. Σ. Πελτέκης στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ
Τα Νέα της TÜV CYPRUS
BREAKING NEWS
Η TÜV HELLAS συμμετέχει στην πράξη «Συνεργασία 2011 – Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς Τομείς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα

Προδημοσιεύσεις Προκηρύξεων / Προγραμμάτων

Επενδυτικός Νόμος 3908/11 - Επιχειρηματικότητα των νέων

Μέτρο 214
Επιδότηση Βιολογικών Προϊόντων