NEWSLETTER

Αύγουστος 2016 | Τεύχος 47

Εditorial

Αγαπητέ Αναγνώστη

 

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD), ο μεγαλύτερος και πλέον δυναμικός διαπιστευμένος Φορέας Πιστοποίησης Προσώπων στη χώρα μας, αφουγκραζόμενος την αγορά και τις ανάγκες της έχει αναπτύξει 43 ειδικότητες τεχνιτών, στελεχών, υπαλλήλων, τεχνικών και επαγγελματιών εν γένει, φιλοδοξώντας να καλύψει τα κενά που έχουν αναδειχθεί ως πρώτης προτεραιότητας άξονες της απασχολησιμότητας στη χώρα μας. Οι ειδικότητες που προσφέρονται μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα μας εδώ μαζί με το αντίστοιχο πληροφοριακό υλικό.

Την τελευταία τριετία η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει εισχωρήσει δυναμικά σε μια αγορά, που μέχρι πρότινος βρισκόταν σε λανθάνουσα κατάσταση τόσο στη χώρα μας όσο και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Η αγορά αυτή αφορά στο εργατικό δυναμικό εκείνο, που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, της μεταποίησης, της παραγωγής, των υπηρεσιών και του τουρισμού, και που έχει αποκτήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του κατά τη πορεία του εργασιακού του βίου, δηλαδή έχει χτίσει τις ικανότητές του στην πορεία της απασχόλησής του κοντά σε έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες. Σημειώνεται ότι συνήθως οι επαγγελματίες αυτοί, ως μαθητευόμενοι αρχικά και ως αυτόνομοι εμπειρικοί τεχνίτες/υπάλληλοι στη συνέχεια, συνιστούν μεν ένα δυναμικό πολύ μεγάλης εμπειρίας,  χαμηλών ωστόσο τυπικών προσόντων.

 

Ωστόσο, τις ανάγκες της αγοράς αυτής, παραδοσιακά προσπαθεί να καλύψει το σύστημα της δια βίου μάθησης-επαγγελματικής κατάρτισης, με καίριο ζητούμενο τη δυνατότητα επαλήθευσης των ικανοτήτων που απέκτησε ο εργαζόμενος κατά τη διάρκεια εξέλιξης του επαγγελματικού του βίου. Εδώ ακριβώς έρχεται να λειτουργήσει η Πιστοποίηση Προσώπων και να οδηγήσει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του εξειδικευμένου προσωπικού και στη δημιουργία συνθηκών εξωστρέφειας.

 

Για αυτό το λόγο οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας μας σήμερα, αναζητούν τα πιστοποιητικά της TÜV HELLAS (TÜV NORD) για τους τεχνίτες τους ή τους τεχνίτες των εργολάβων τους, και αξιώνουν πίστωση προστιθέμενης αξίας κατά την συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς και έργα υψηλών προδιαγραφών.

 

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει σε όλες τις ειδικότητες που σχετίζονται με αυτά ή και άλλα παρόμοια έργα, προκειμένου να μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα πιστοποίησης των ωφελουμένων επαγγελματικής κατάρτισης στις τρέχουσες συνθήκες απασχόλησης και σε όλες τις περιφέρειες υλοποίησης.

 

Με εκτίμηση,
Βιργίνιος Βουδούρης
QM-Director of Persons Certification division

Μας Άρεσε

Οι καλύτερες ειδήσεις που γράφτηκαν

σε έντυπο και ηλεκτρονικό Tύπο,

το προηγούμενο διάστημα

 

mignatiou.com

Mεγάλη διεθνής έρευνα για την οξεία μυελογενή λευχαιμία: Επικεφαλής η Έλλη Παπαεμμανουήλ. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Έλλη Παπαεμμανουήλ, μελέτησαν γενετικά 1.540 ασθενείς, εστιάζοντας σε πάνω από 100 γονίδια που προκαλούν λευχαιμία.. >>

dimokratiki.gr

«Ένα Κουτί Θάλασσα» από τη Λέρο-Φρέσκο ψάρι μέσω … Διαδικτύου.

«Ένα Κουτί Θάλασσα» από τη Λέρο στέλνει η Greenpeace σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται να αναλάβουν δράση απέναντι στην αντιμετώπιση της υπεραλίευσης και τη διασφάλιση του θαλάσσιου πλούτου. >>

theacropolismuseum.gr

Δωδώνη: το μαντείο των ήχων στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται τον Ιούλιο και σας ταξιδεύει στη Δωδώνη, το ιερό του Δία και την αρχαία μαντική! >>

lifo.gr

Mια ελιά στα Χανιά εντυπωσίασε

τη NASA

Μια ελιά στα Χανιά εντυπωσίασε τους ειδικούς της NASA που την επέλεξαν ως Earth Science Picture of the Day (EPOD). >>

facebook.com | EPHellas

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. >>

Τα Νέα Μας

Δελτία Τύπου

1

Καινοτόμος έκδοση για τη μετάβαση στο Πρότυπο ISO 9001:2015

από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του Οδηγού του Προτύπου ISO 9001:2015 από τον Φορέα Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD).

 

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD), με γνώμωνα τη διαρκή ενημέρωση των οργανισμών και των επιχειρήσεων για τις τελευταίες εξελίξεις, προχώρησε στη δημιουργία του συγκεκριμένου οδηγού, προκειμένου να προσφέρει ένα ευανάγνωστο και κατατοπιστικό εγχειρίδιο γνώσης σχετικά με τις απαιτήσεις του νέου Προτύπου και να διευκολύνει τη μετάβαση σε αυτό. Ο Οδηγός περιλαμβάνει αναλυτική ερμηνεία των διατάξεων του Προτύπου ISO 9001:2015 αντιπαραβάλλοντάς τον με τη προηγούμενη έκδοση του 2008.

2

3

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποιεί Παιδική Χαρά στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη, υποψήφια στην 9η  Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Βαρκελώνης

 

Στον Φορέα μας ανατέθηκε το έργο Επιθεώρησης και Πιστοποίησης Παιδικής Χαράς στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών...

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ

 

Ο Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανακοινώνει την ένταξή του στον ΣΕΒ και γίνεται μέλος μιας ομάδας σύγχρονων, ανταγωνιστικών επιχειρήσεων που έχουν ως όραμα τη δημιουργία μιας οικονομικά ισχυρής και κοινωνικά δίκαιης Ελλάδας.

4

5

Επιθεώρηση Ψυχαγωγικού Πάρκου στο Mexico

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση που υλοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο Υδάτινο Πάρκο Δραστηριοτήτων για παιδιά εντός 5-άστερου ξενοδοχείου στην περιοχή Playa Del Carmen στο Μεξικό.

Πιστοποίηση των ανελκυστήρων στο ξενοδοχείο ΑΜΑΝΖΟΕ

 

Η TÜV Hellas (TÜV Nord Group) ολοκλήρωσε τον έλεγχο και την πιστοποίηση των ανελκυστήρων στο καινούργιο πολυτελές ξενοδοχείο των Amanresorts στην Ερμιόνη.

Τύπος

Ο Τύπος έγραψε για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

Δημοσιεύσεις στον Τύπο

Αναφορές στον ηλεκτρονικό Τύπο

Επιθεώρηση έργου στο Ομάν

 

ΤοVima.gr

 

EURO2DAY.GR

 

ENERGYPRESS.GR

H TUV HELLAS μέλλος του ΣΕΒ

 

ΤοVima.gr

 

MARKETINGWEEK.GR

Άποψη

Ο Βιργίνιος Βουδούρης, QM-Director of Persons Certification division της TÜV HELLAS μιλάει για την Πιστοποίηση Προσώπων

 

H TÜV HELLAS (TÜV NORD) αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο δυναμικό διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Προσώπων στη χώρα μας. Δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες ποιότητας – Επιθεώρηση, Πιστοποίηση- από το 1987, και είναι μέλος του TÜV NORD GROUP Γερμανίας.

 

Ως γκρουπ έχουμε παρουσία σε πάνω από 15 χώρες, απασχολούμε τουλάχιστον 14.000 προσωπικό, διαθέτουμε όλες τις διεθνείς και τοπικές διαπιστεύσεις και εγκρίσεις και έχουμε κύκλο εργασιών 1,1 δις € (στοιχεία 2015).

 

Έτσι επιτυγχάνουμε την εγκυρότητα, την αναγνωρισιμότητα και την αξιοπιστία του οργανισμού και των πιστοποιητικών σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

 >> Περισσότερα

Σεμινάρια

87 θεματικές Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για τα σύγχρονα στελέχη και τις επιχειρήσεις

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για το 3ο Τετράμηνο του 2016 με στόχο την κατάρτιση των επιχειρηματικών στελεχών πάνω σε μία ευρεία θεματολογία σχετικά με την κατανόηση των διεθνών προτύπων και προδιαγραφών και την ορθή και αποτελεσματική εγκατάστασή τους στους οργανισμούς. Σημειώνουμε ότι 7* θεματικές σεμιναρίων παρουσιάζονται για πρώτη φορά ενώ ο Φορέας μας όντας ο πρώτος με διαπίστευση για την Πιστοποίηση των Νέων Εκδόσεων των Προτύπων ISO 9001:2015 και ISO 14001:2015 προσφέρει ήδη με μεγάλη επιτυχία στον τομέα των στελεχών σχετικά σεμινάρια.

 

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων διαθέτει 8 θεματικές κατηγορίες

Ποιότητα

Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Ασφάλεια Τροφίμων

Αγροδιατροφικός Τομέας

Πληροφορική

Τεχνικές Δεξιότητες

Επιχειρηματική Βελτίωση και

Νέα Σεμινάρια

 

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους και κατάλληλα εκπαιδευμένους εισηγητές με  πολυετή εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή εμπειρία και προσφέρουν ουσιαστική γνώση και  κατάρτιση για εξοικονόμηση πόρων και αποδοτικότερη εκμετάλλευση του δυναμικού μιας εταιρείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να αποκτήσουν τις διοικητικές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές προκλήσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας και θα τους δώσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο σύγχρονο, έντονα ανταγωνιστικό, επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

Σημειώνεται ότι όλα τα σεμινάρια απαλλάσσονται από τον Φ.Π.Α. 24%, μειώνοντας σημαντικά το κόστος συμμετοχής για κάθε ενδιαφερόμενο

ή επιχείρηση και το κόστος συμμετοχής μπορεί να καλυφθεί από τον λογαριασμό ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

 

Μέχρι σήμερα, η TÜV HELLAS (ΤÜV NORD) έχει διοργανώσει περισσότερα από 1.500 σεμινάρια με 18.000 συμμετέχοντες.

Τα σεμινάρια διεξάγονται όλο το χρόνο, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τα Ιωάννινα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Γ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2016

TUV NORD

Νέος Πρόεδρος για ΔΣ του TÜV NORD GROUP

 

Καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του TÜV NORD GROUP αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου του 2017 ο Dr. Dirk Stenkamp, μετά την αποχώρηση του Dr Guido Rettig και του Dr Klaus Kleinherbers.

Διαβάστε περισσότερα  εδώ.

Συνεργάτες

Ευρωπαϊκή διάκριση για τη METRON energy applications και τη WATT & VOLT

 

Θερμά Συγχαρητήρια!

 

Μεταξύ των 1000 εταιριών που «εμπνέουν» την Ευρώπη διακρίνονται οι δύο Ελληνικές εταιρίες METRON S.A. και WATT & VOLT, οι οποίες είναι Πιστοποιημένες από τον Φορέα μας.

 

Η συγκεκριμένη διάκριση αφορά στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο δυναμικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης για το έτος 2016.

 

H TÜV HELLAS (TÜV NORD) συγχαίρει θερμά τις δύο εταιρίες και τους εύχεται πολλές επιτυχίες και πολλές ακόμα σημαντικές διακρίσεις στο μέλλον.

Making Our World Safer